Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Einde Project Politiek

Laatst bijgewerkt op:

De afgelopen 8 weken hebben alle vierdeklassen op onze school project Politiek gedaan. Het was natuurlijk erg leuk dat de echte verkiezingen hieraan parallel liep. Inmiddels hebben we ook onze verkiezingen gehouden en is er uit iedere klas een winnende politieke partij gekozen. Leerlingen waren razend enthousiast bij het begin van dit project: ze gingen online aan de slag met het maken van hun partij. Ze hebben nagedacht over wat voor soort partij ze wilden zijn, welke kleur, wat zijn hun standpunten, hoe verkondig je die, hoe voer je campagne, welke retoriek kun je het beste toepassen, hoe schrijf je een overtuigende tekst? Allemaal vragen die ze in de loop van dit project geleerd hebben. Leuk detail is dat ze via Instagram met verschillende lijstrekkers contact zochten hoe ze het beste campagne konden voeren. Sommige lijsttrekkers waren zo sportief om te reageren. Ik vond het een zeer geslaagd project, ik zie wel nog verbeterpunten voor volgend jaar als we dit weer gaan doen. Uiteindelijk heb ik ook een enquĂȘte gehouden waarin ik leerlingen over dit project heb ondervraagd. Ze gaven te kennen het project 4 van de 5 sterren te geven (vind ik een mooi resultaat). Hier nog een paar uitkomsten uit de vragenlijst:

  • Samenwerken, betoog schrijven, retorica, over de politiek, campagne voeren is wat leerlingen het vaakst hebben opgeschreven wat ze hebben geleerd tijdens het project.
  • 50% van de leerlingen vond het een uitdagend project, 5% niet, 45% is daarin neutraal.
  • Leerlingen vonden retorica, betoog schrijven en samenwerken het meest leerzaam.
  • Leerlingen vonden de campagne via social media het meest overbodig en gaven dat ook als tip om eruit te halen
  • Leerlingen zouden het houden van een debat een goede toevoeging vinden.
  • Samenwerking vonden de meeste leerlingen goed gaan.

Al met al een geslaagd project, ben erg blij dat ik de tijd heb gekregen dit in elkaar te zetten. Mijn collega was ook zeer te spreken, ze vond het makkelijk gaan en heeft over het algemeen de leerlingen hard zien werken.;None;None