Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Differentiatie binnen de vrije school

Laatst bijgewerkt op:

;Ik wil leermateriaal ontwikkelen waarmee leerlingen op de vrije school zelfstandig en gedifferentieerd aan het werk kunnen. Dit leermateriaal moet passen binnen de uitgangspunten van de vrije school (waar onder andere lesstof als ontwikkelingsstof wordt gezien en dus op een bepaald moment aangeboden moet worden). ;Mijn doel is om een ontwerpmodel te ontwikkelen waarin richting wordt gegeven aan: waar zelfsturend leermateriaal aan moet voldoen. Leermateriaal waar leerlingen op de vrije school zelfstandig en op hun eigen niveau mee aan het werk kunnen en van kunnen leren. En vervolgens wil ik met dit ontwerpmodel materiaal gaan verzamelen (en aanpassen aan deze principes) en zelf ontwikkelen. Dit materiaal wil ik in mijn eigen onderwijspraktijk gaan toepassen en evalueren en verbeteren. Ik wil concreet materiaal ontwikkelen, maar ook meer algemenere opdrachten maken die op verschillende content toegepast kan worden. Zodat leerlingen met verschillende lesstof zelfstandig aan de slag kunnen. Ook oefenen ze om hier zelf op te reflecteren, en met een andere leerling samen feedback te geven aan elkaar. Ik maak opdrachten die op verschillende niveaus aangepakt kunnen worden, zodat ik daarmee ook in de klas kan differentiëren. Al het materiaal zal steeds getoetst en aangepast worden aan de uitgangspunten van het vrije school onderwijs én de uitgangspunten passend bij een goede motivatie en differentiatie. Ik zoek hierin samenwerking met leerkrachten binnen de vrije school en leerkrachten van andere stromingen (montessori, dalton, jenaplan etc). Ik deel mijn opbrengsten in de bestaande netwerken en via een website.