Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

De Werkplaats

Laatst bijgewerkt op:

;De werkplaats. Het initiatief heeft tot doel om kinderen die cognitief minder mee kunnen komen, laten stralen door meer praktijkgericht onderwijs te geven. Deze groep kinderen verdient een aanpak die deels is gericht op het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden, maar zeker ook op het praktische vlak aandacht verdienen. Wij willen met ons project “de werkplaats” de talenten deze kinderen meer tot hun recht laten komen en deze bekrachtigen, zodat zij succeservaringen krijgen en hierdoor een beter zelfbeeld krijgen. We willen ook de samenwerking met het bedrijfsleven zoeken zodat leerlingen een beeld krijgen wat voor vaardigheden er nodig zijn voor het uitoefenen van praktische beroepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij beter inzicht in de behoefte die er op de arbeidsmarkt is naar praktisch ingestelde werknemers. M.i. is dit een goed begin om te starten aan het vervolgonderwijs. Dit initiatief is een meerwaarde voor alle leerlingen met uitstroom naar meer praktijkgerichte onderwijs.;“De Werkplaats” wil tegemoet komen aan diverse doelen:

  • Het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn met persoonlijke doelen.

( leerlingen worden “gezien” en krijgen zo een beter beeld van hun  mogelijkheden)

  • Leerstof aanbieden waarbij theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld worden zodat leerlingen in een betekenisvolle context leren.
  • Talenten ontwikkelen van leerlingen door praktisch bezig te zijn.

( Denk daarbij aan samenwerking met zorginstellingen en bedrijven etc.)

  • Samenwerken met onze groep van leerplein; zij de denkers en de kinderen van de werkplaats de praktische uitvoerders  ( de ene groep kan niet zonder de andere groep! ).