Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

De vijf “V’s”: Gelijke kansen in de onderbouw VO - VO - Salon Claire

Laatst bijgewerkt op:

Door Anita Martens Ondertitel: De “V” van Verbinden en Versterken van onderwijs in de regio en het opstarten van 10-14 onderwijs.
Hoe kun je de overstap van het PO naar het VO soepeler laten verlopen. En hoe maak je hierbij de  verbinding tussen de bovenbouw van het PO en de bovenbouw van het VO. Om de antwoorden van deze vragen invulling te geven zijn we een Gideonsbende gestart samen met één po school binnen ons eigen schoolbestuur om te overleggen/ontwikkelen.
We kwamen uit op de vijf V’s. Zij staan voor verbinden, verdiepen, verbreden, versnellen en verlengen. De leerlingen kunnen op deze manier groeien naar het niveau wat bij ze past .Ze leren doelen stellen en nemen bewust deel aan het leerproces. Zodat er een weloverwogen keus gemaakt kan worden voor het vervolg niveau van de leerling.
Binnen onze eigen school is er nu een team van 15 docenten. We ontwikkelen doorlopende leerlijnen, we wisselen docenten uit tussen het PO en VO en coachen de leerlingen.
Gaandeweg is de missie steeds groter geworden. Onze uitdaging ligt bij het betrekken van scholen om ons heen bij het proces. Momenteel is er een platform gestart met scholen uit de regio waarbij we gebruik maken van elkaars expertise en ervaring.;None;None