Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

De start van mijn foodtruck ´Pontes Goes Healty´.

Laatst bijgewerkt op:

Mijn naam is Ilse Melissen. Ik ben 24 jaar en ik werk op het Goese Lyceum locatie Bergweg. Ik geeft les aan het voortgezet onderwijs op het niveau basis, kader en vmbo en aan alle vier de leerjaren. Ik heb het geluk dat ik meerdere vakken geef, zodat er genoeg afwisseling in zit. Ik ben docent lichamelijke opvoeding, maar ik geef daarnaast ook Digiskills en het profielvak Dienstverlening en Producten. Met de aanvraag wil ik graag projecten ontwikkelen waarbij leerlingen bewust worden wat gezonde voeding is, wat het met je lijf doet maar ook praktisch aan de slag gaan zoals; hoe je het kunt oogsten, bereiden én de combinatie maken met beweging en sport. Maar dan nét even iets anders. Leerlingen weten over het algemeen wel wat 'gezond' of 'ongezond' is, maar komen vaak ook niet echt verder dan het verschil tussen 'fruit en groenten' en de 'Mcdonalds'. Diegene die daar bewust mee bezig zijn, zoals fanatieke sporters, kunnen het verschil beter omschrijven. Maar ook daar is het soms beperkt. Daarom wilde ik graag verschillende (vakoverstijgende) projecten opzetten die te maken hebben met (gezonde) voeding en sport en/of beweegactiviteiten in en rondom school. De projecten en lessen beginnen klein en breiden zich later uit tot een groter project met overkoepelende doelen. Dit idee heeft ook vak- en profieloverstijgende projecten, bijvoorbeeld oogsten van producten (groen) die ze later kunnen gebruiken in onze keuken (hbr). Hoe pas je die producten toe in een gezond gerecht? (Duurzaamheid). De leerlingen krijgen veel verantwoording (naarmate de leerlingen dit aankunnen) tijdens de projecten om zo veel mogelijk leergierigheid te stimuleren! Binnen onze school kunnen wij met de docenten onderling elkaars creativiteit en externe contacten goed gebruiken. We zijn ondertussen al flink op zoek naar onze droom ´foodtruck´ en we zijn er achter gekomen dat we deze ´foodtruck´ al voor heel veel profielen in kunnen zetten. We zijn dus al goed bezig met de voorbereidingen ervan. Mijn (hulp)vraag aan jullie is. Ik kan ze natuurlijk niet meteen met onze 'foodtruck' laten rondrijden. Maar hoe kan ik die verschillende (kleine maar ook grote) projecten toch bezig te zijn met die foodtruck? En dus profiel overstijgend werken?;None;None