Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Creatief en divergent ontwikkelen in groep 3

Laatst bijgewerkt op:

;In alle jaren dat ik in groep 3 lesgeef is het aan het begin erg aanpoten met de leerlingen. In groep 2 krijgen de kinderen de mogelijkheid zich spelenderwijs en op een creatieve manier te ontwikkelen. In groep 3 moeten de kinderen leren aan een tafel te zitten, stil te zijn en te werken uit een boekje. Er zijn kinderen die dit geweldig vinden en hier helemaal aan toe zijn, maar er zijn ook kinderen die zich veel beter spelenderwijs en/of op een creatieve manier ontwikkelen.;Met mijn initiatief beoog ik enerzijds 21 -eeuwse vaardigheden in de onderbouw, en dan met name groep 3, gestalte geven en anderzijds een betere aansluiting/vervolg op het onderwijs in de kleutergroepen te realiseren. Doel is een aanpak met concrete uitwerking (met goede voorbeelden) te ontwikkelen als leidraad voor groep 3 leerkrachten. Hiervoor wil ik samenwerken met de andere scholen binnen mijn stichting, waarbij ik mij richt op zowel de directeuren (informerend) als de groep 3 leerkrachten (samenlerend). Daarnaast vind ik het belangrijk om veel theorie te lezen. Tevens wil ik op andere scholen gaan kijken waar deze vorm van werken al toegepast wordt. Al deze opgedane kennis wil ik meteen in de praktijk toepassen om te kijken wat wel en wat niet werkt.