Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Contextrijk leren

Laatst bijgewerkt op:

Hallo, Ik ben Nourdin Bouchikhi en ik ben docent bedrijfseconomie bij ROC MN: afdeling ‘’The Business Administration college.’’Wat mijn LOF initiatief is?....  Contextrijk leren. Zoals iedere school een speerpunt heeft, wil onze school blijven bouwen aan een krachtige leeromgeving voor onze studenten. Dit komt goed uit, want op het gebied van contextrijk leren bleek tijdens mijn afstudeeronderzoek nog het een en ander te winnen. Het MBO heeft een praktische inslag. Tijdens mijn lessen  maak ik verbinding met contextrijk leren. De student leert namelijk te denken door te doen! Wat ik met mijn initiatief graag wil? Ik wil graag collega’s enthousiasmeren  en coachen om in de les te werken met contextgerichte opdracht(en). Waarom? Zodat zij geactiveerd worden om vanuit de praktijk aan de slag te gaan en zodat de docent een andere rol kan aannemen: namelijk van kennisoverdrager naar coach.  Het effect is dat zowel het leerplezier als het leerrendement voor zowel student als docent zal toenemen. Hoe? De eerste stap zal zijn om verbinding te zoeken met mijn vakcollega’s die al kennis en/of ervaring hebben met contextgerichte opdrachten.  Deze stap zie ik als gelegenheid om de reeds opgedane kennis te delen over dit onderwerp (bv tijdens een structureel overleg). Als vakgroep team kunnen we bepalen welke onderwerpen als lastig en/of saai worden ervaren door de student. Hierna kan er gekeken worden waar we contextrijke opdrachten kunnen toepassen. Hoever staat mijn initiatief?Ik heb verbinding gemaakt met mijn collega die een pop-up-store aan het opzetten is. De combinatie van levensecht leren in een winkel met ondersteuning van contextgerichte opdrachten. Doordat mijn collega de opdrachten laat uitvoeren, zal de theorie direct betekenis geven en kan de student werken aan zijn/ haar competenties. Oproep aan de expeditie-groep van LOF: Ik hoop in contact te komen met docenten die reeds stappen hebben gezet op het gebied van contextrijk leren. Welke stappen zijn er gezet om contextrijk leren stapsgewijs te implementeren? Welke mensen moet ik hierover zeker spreken? Wat dien ik vooral wel doen of niet te doen? Wordt vervolgd!;None;None