Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

CLIL ideas go cross curricula

Laatst bijgewerkt op:

Ben je ook een docent in het tweetalig onderwijs, redelijk ervaren met CLIL, maar kan je team wel een CLIL boost gebruiken? Op dat punt zit ik op dit moment. Na het inrichten van het tweetalig onderwijs en twee beoordelingen vanuit Nuffic verder ebt de focus een beetje weg. Wat ga ik in dit LOF project hieraan doen? Hoe kunnen we een volgende stap zetten? Ik ben Ralph Voesenek, en alweer 12 jaar docent Biologie en Science, werkzaam op het Beatrix College te Tilburg. Ik vind het fijn om leerlingen actief te krijgen en daarom ook leuk om steeds nieuwe werkvormen te ontwikkelen die bij leerlingen aanslaan. Het tweetalig onderwijs heeft me gestimuleerd om hierin door te groeien. Het lijkt me goed om vele goede ideeën met elkaar te delen en discussies en overleg te hebben over dit onderwerp om uiteindelijk de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Het idee is om de gebruikte CLIL activiteiten vanuit het team waarin ik werk samen te brengen, te bundelen, maar dat ook uit te breiden. Het is de bedoeling dat we uiteindelijk een tool hebben vol ideeën, maar ook een tool om de transfer te kunnen maken van het ene vak naar het andere. Ik zou dit zelfs willen uitbreiden met ICT tools, mogelijkheden om deze activiteiten te ondersteunen. Het lijkt met prachtig om collega’s te betrekken en te kunnen inspireren tijdens en na dit project!;None;None